MAT

På Hallands Nation älskar vi mat. Trots låga studentpriser tror vi att nationer kan leverera måltider i världsklass. Vi erbjuder lunds studentliv ett av nationsvärldens bästa kök. Allt från god pubmat till mer exklusiva rätter.


En frukostbuffé som hjälper efter en hård natt. Varje söndag serveras ett varierande utbud av rätter med fokus på hälsa.

Lunch Lagan är ett lunchkoncept där vi varje måndag erbjuder lunch i vår fina sittningslokal uppe på Åsen. Utöver ordinarie måltid erbjuder vi ett vegetariskt alternativ. Kaffe och efterrätt ingår alltid.

Under onsdagskvällar kan du avnjuta en tvårätters samt testa din allmänbildning under Wangö Pubquiz. Vår pub är unik bland Lunds nationer då den omfamnas av ett bibliotek. Dessutom erbjuder vi ett av Lunds största utbud av öl och whiskey.

Klockan 19:00 på fredagar slår dörrarna upp för Pub Leijonhufvud. Här erbjuds högklassig mat tillsammans med tillhörande drycker för en kulinarisk uppevelse. Som vanligt så har vi stort utbud av både öl och whiskey.

ANIARA

Vår sittningslokal är belägen på Åsen, högst upp i nationshuset Hallandsgården. I lokalen ryms ca 90 sittande och tack vare sin ovanliga form och dubbla takhöjd är rummet definitivt en av Lunds absolut finaste sittningslokaler. På väggarna hänger dessutom konst donerad av halländska konstnärer, kända som okända.

På våra gourmetsittningar på fredagarna gör kockarna sitt allra yttersta för att kunna presentera en trerätters smaksensation som får dig att, för en liten stund, glömma att du är student och käkar pasta hela dagarna. Våra hovmästare ser sedan till att Du och Dina vänner har en trevlig kväll och kan avnjuta middagen tillsammans med något gott att dricka.