FEST

Med tre barer och ett dansgolv kan du spendera fredagskvällarna på ett riktigt lundensiskt vis. Klubb Capra är en unik upplevelse och vi är även den enda nationen med en shotbar. Självklart serveras uppfriskande och ljuvliga drinkar i baren och i puben kan du avnjuta en öl medan du vilar fötterna.

Genom Rutan är ett klubbkoncept som sker på utvalda fredagar under terminen. Detta koncept innebär en helomvandling av källarlokalerna efter en utvald tv-serie eller film. Tidigare har vi bland annat haft teman som Harry Potter, Breaking Bad och Mad Men.

Festen tar inte slut i Lund bara för att det är sommar. Under utvalda datum så har vi klubbverksamheten igång under namnet Sommarklubben.

I mitten av oktober varje år firar Hallands Nation sin självständighet från Göteborgs Nation, och därför också nationens egna födelsedag. Denna dag spenderas först med att titta eller delta i Hedvigspelen. Där utmanar vi våra vänföreningar i olika idrottstävlingar innan firandet fortsätter med finsittning på nationen.

Bockbalen sker runt påsk å Grand Hotel i Lund. Balen hålls årligen och har gjorts så sedan 1966. Denna magnifika tillställning besöks av drygt 200 gäster. Här möts både studenter och gamla aktiva för att avnjuta en stor fest. Varje år installeras även minst en hedersledamot. Dessa är personer som under åren har gjort stora insatser för nationen eller har urtmärkt sig inom ämnen såsom kultur, idrott, näringsliv eller politik. De skall också gärna anknyta till landskapet Halland. Några exempel är Carl Bildt, Prinsessan Lillian, Björn Hellberg, Bengt Johansson och Johan Stael von Holstein.

Läs mer på bockbalen.se

 

 Kvalborg är, efter Bockbalen, vårens stora händelse. En dagsfestival mellan Västgöta och Hallands där artister som Far & Son, Nääk och Looptroop har uppträtt.