Spännande och grattis!

Du har blivit antagen till Lunds universitet.

Nu gäller det bara att ta del av medlemskapet –  Studentlund

Vad kul att du hittat just till Hallands Nation!

Emilia, Ebba och Kevin heter vi som är novischförmän på nationen. Vi är här för att hjälpa er novischer att komma in i studentlivet och se till att ni får en grym start på er studietid! Därför så har vi ordnat ett helt gäng med roliga novischaktiviteter som ni kan ta del av, vilka ni kan ta en närmare titt på i vår Novischbroschyr här nedanför. Tveka inte att höra av er till oss novischförmän på mail (novischeriet@hallandsnation.se) eller kom inom inskrivningen och snacka med oss eller någon av våra förmän. Hoppas att ni ska trivas i Lund och att vi ses på Hallands Nation i vår! // Novischförmännen

Varför ska jag skriva in mig på en nation?

För att få ta del av de olika aktiviteter som Lunds nationer erbjuder krävs ett medlemskap i Studentlund. Studentlund är ett samarbete mellan de olika aktörerna inom studentlivet, läs mer om detta i fliken nedan. När du betalar in till Studentlund och sedan skriver in dig på nation så fåt du ditt studentkort. Detta kort informerar bland annat om vilken nation du tillhör. Det är också detta kort som du visar upp tillsammans med din legitimation för att komma in på de olika studentaktiviteterna hos nationerna, såsom klubbar, luncher och bruncher.

Och vilken ska jag välja?

Vissa väljer nation efter deras härkomst men detta är självklart inget krav. Vi har medlemmar från alla världens hörn. Det är viktigare att se till så du väljer en nation som talar till dig. Hallands Nation är en nation för dig som har en aktiv livsstil, gillar att äta god mat och kan tänka dig att slå klackarna i taket! Kanske har du alltid drömt om att arrangera en fest, jobba med marknadsföring eller se till att människor får testa på olika sportaktiviteter. Vi erbjuder dig livslånga vänskaper och möjligheter att utvecklas. På Hallands Nation är alla välkomna och vi tror på transparens och mångfald – De é kärlek.

 

Som medlem i Hallands Nation får du:

  • Möjlighet att söka bostad på nationen
  • Möjlighet att söka nationens stipendier.
  • Möjlighet att söka förmannaposter
  • 2 för 1 på inträdet till Klubb Capra.
  • Oändliga möjligheter att engagera dig!
  • Nationstidningen Väderö hem i brevlådan.

Bo på Hallands Nation

Att hitta en bostad när man är ny student är både tidskrävande och stressigt. För att få en bostad på Hallands Nation så måste du ansöka genom att fylla i vår bostadsansökan. Hallands Nation har sina lokaler belägna i Hallandsgården I, III och V på Thomanders väg i Lund. I huset finns en boendedel bestående av 80 korridorsrum och cirka 20 pentryrum. Både pentryrummen och korridorsrummen har sjäkvklart privata badrum och toaletter. Hallandsgården erbjuder också ett fåtal tvårummare. Som boende på huset har du tillgång till den gemensamma tvättstugan samt bastun och dess omklädningsrum.

Hitta hit

Hallands Nation

Engagera dig

Lunds studentliv innebär så mycket mer än bara skola och tentor. Att engagera sig i studentlivet ger dig vänner för livet och oslagbara erfarenheter. Klicka här för att se hur du kan ge din studietid en livslång guldkant .

SPÅRT & NATU

Halland Nation är känt för att vara en nation för idrottsintresserade. Våra idrottsförmän anordnar events under terminen för dig som vill testa på nya sporter som du inte har utövat innan. Tidigare exempel på detta är akido, dykning, tracerball eller hot yoga. NATU är Hallands utskott för icke-alkoholrelaterade aktiviteter. På NATU:s event kan du sjunga karaoke, gå på sushikväll eller lära dig hur man gör dumplings.